پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

واکنش مقامات کشورهای مختلف به مرگ القرضاوی

واکنش مقامات کشورهای مختلف به مرگ القرضاوی کشورهای عربی و جنبش‌های اسلامی طی بیانیه‌ها و پیا‌م‌های مختلفی درگذشت «یوسف القرضاوی» را تسلیت گفتند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 27
کد خبر: ۱۵۲۲۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، روز گذشته کشورهای عربی و اسلامی روز گذشته (دوشنبه) طی بیانیه‌ها و پیا‌م‌های مختلفی به درگذشت «یوسف القرضاوی» پدر معنوی جنبش «اخوان المسلمین» واکنش نشان داد و این پیشامد را تسلیت گفتند.

طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی»، ترکیه و قطر در واکنش‌های گسترده‌ای به درگذشت یوسف القرضاوی، عالم سنی‌مذهب مصری، او را «تجدید‌کننده» توصیف و برایش رحمت الهی مسئلت کردند.

اتحادیه جهانی علمای مسلمان در بیانیه‌ای ضمن اعلام تاسف از درگذشت القرضاوی، بنیانگذار خود تأکید کرد که «امت اسلامی یک عالم آگاه در میان علمای وفادار به خود را از دست داده است».

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگوی تلفنی با فرزند وی «عبدالرحمن یوسف» ضمن تسلیت به خانواده قرضاوی، از خداوند برایشان رحمت واسعه الهی خواستار شد.

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست‌وزیر و وزیر امورخارجه قطر در توئیتی درگذشت القرضاوی تسلیت گفته و نوشت: او زندگی خود را در خدمت دین و ملت خود سپری کرد.

«سراج الحق» رهبر حزب «جماعت اسلامی» پاکستان، در توئیتی به زبان عربی ضمن تسلیت درگذشت القرضاوی گفت «او زندگی خود را وقف خدمت به اسلام، آموزش و دفاع از آرمان‌های ملتش کرد».

حزب «عدالت برای توسعه» در مغرب ضمن تسلیت به خانواده القرضاوی و امت اسلامی، او را «یکی از پیشگامان بزرگ اعتدال در جهان عرب و اسلام» توصیف کرد.

«راشد الغنوشی» رئیس «حزب النهضه» تونس در بیانیه‌ای درگذشت القرضاوی را تسلیت گفته و تاکید کرد: «آن مرحوم در تبیین احکام اسلام و دفاع از ملت خود با تأیید اصل اعتدال جان خود را فدا کرد».

«حزب اسلامی» عراق در بیانیه‌ای درگذشت القرضاوی را تسلیت گفته او را «نمونه اندیشه و فقه اسلامی معتدل» خواند.

«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و جنبش جهاد اسلامی از فلسطین در دو بیانیه جداگانه، درگذشت القرضاوی را تسلیت گفته و خاطرنشان کردند که او «زندگی خود را برای دفاع از آرمان فلسطین وقف کرد».

مجلس اسلامی سوریه هم در بیانیه‌ای درگذشت القرضاوی را تسلیت گفته و تاکید کرد که وی «علامه دایره المعارف و متفکری اسلامی بود».

خانواده «محمد مرسی» رئیس‌جمهور پیشین مصر نیز در بیانیه‌ای درگذشت القرضاوی را تسلیت گفته و تأکید کردند که او زندگی خود را وقف علم، آموزش، اصلاحات و اجتهاد کرد و مکتب اسلام جامع بود.

جماعت اخوان المسلمین نیز در دو بیانیه تأیید کردند که القرضاوی «پس از سفری طولانی و پربرکت که خیر آن به مسلمانان در شرق و غرب زمین رسیده، با پروردگارش را ملاقات خواهد کرد» و او را «یکی از برجسته‌ترین حامیان اعتدال اسلامی» معرفی کردند.

منابع رسانه‌ای، روز گذشته (دوشنبه، ۲۶ سپتامبر)، از درگذشت «یوسف القرضاوی» موسس و دبیرکل سابق اتحادیه جهانی علمای مسلمان در دوحه خبر داده بودند.

القرضاوی که پدر معنوی اخوان المسلمین به شمار می‌رفت، متولد سال ۱۹۲۶ در یکی از روستاهای حومه محله الکبری در استان «غربیه» مصر بود. وی را یکی از نظریه‌پردازان اصلی جریان موسوم به الوسطیة و تربیت‌شده مدرسهٔ حسن البنا و اخوان المسلمین می‌دانند که به دلیل کتاب‌هایش و برنامه‌های دینی تلویزیونی و موضع‌گیری علیه برخی از حکام عرب و سران کشورهای غربی بسیار مشهور شد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار